לאחרונה יצא לי לפגוש לא מעט אנשים צליאקים או בעלי רגישות לגלוטן ללא צליאק. וגם כאלה שהחליטו לוותר על גלוטן מסיבות דיאטטיות או מסיבות רפואיות.
גם ברשתות המזון ישנה מודעות גוברת לתזונה נטולת גלוטן, ובמקומות רבים ניתן היום להשיג מוצרים ללא גלוטן.
לטובת הצליאקים, הרגישים לגלוטן וגם למי שמעדיף שלא לצרוך גלוטן מבחירה- הכנתי השבוע גלידת עוגיות נפלאה.
חיפשתי מתכונים לגלידת עוגיות באינטרנט, לקחתי את המתכונים הכי קלים שמצאתי, עשיתי ערבובים וכמה שינויים, וזה עבד
אגב- אפשר לערוך במתכון שינויים, כך שיתאים לפסח. תהנו!
מצרכים:
1 מיכל שמנת מתוקה
כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
שליש כוס חלב מרוכז ממותק
10 עוגיות סנדוויץ' ללא גלוטן של שופרסל שבורות גס (עוגיות שגם זכו בתואר מוצר השנה!)
אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת כשלוש דקות.
מוסיפים את האינסטנט פודינג והחלב המרוכז ומקציפים עוד שלוש דקות.
מוסיפים את שברי העוגיות, ומערבבים עם כף.
מעבירים לקופסא, ומאחסנים בפריזר.
אחרי כמה שעות- מוציאים וזוללים!
וזו הכמות המזערית שנשארה אחרי שהילדים זללו, ולא נתנו לי לצלם:
רק שלא תגידו שלא הזהרתי: הגלידה אמנם נטולת גלוטן, אך היא לא נטולת קלוריות.
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה