יום שבת, 10 במרץ 2018

הטובה שבמרגלות/ אלכס גרליס- ביקורת ספר

  

"כשמונה שעות אחרי שעזבו את אמיין הם ראו לראשונה חיילים גרמנים. פחד הציף את כל העשרים, רובם זרים שחברו זה לזה בשתיקה כיוון שנקלעו לאותה דרך באותו זמן ונעו באותו כיוון. "אל תפנו צפונה", הזהירו אותם באמיין. "אתם נכנסים לתוך שדה קרב". 
השנה היא 1940, אירופה בבלאגן, ובחורה צעירה בשם נטלי מרסייה נשלחת על ידי הנאצים לרגל בלונדון. נטלי פוגשת בגבר צעיר, שנפצע במלחמה, מנהלת איתו מערכת יחסים, ומכאן הכל מתחיל להסתבך. פתאום מסתבר ששום דבר הוא לא כפי שהוא נראה. נטלי והגבר הצעיר, אוון קווין, מגלים בשלב מסויים שהם חלק מתוכנית מורכבת הרבה יותר ממה שדמיינו...
כבר קראתי לא מעט ספרים, העוסקים בתקופה הזו של מלחמת העולם השניה. רובם ספרי שואה.
בספר הנוכחי אלכס גרליס, הסופר, מעביר אותנו בין כמה מדינות: צרפת, אנגליה וגרמניה, ומראה איך זה נראה מצד הנאצים ומצד בעלות הברית. שואת היהודים מוזכרת גם היא בספר, אך היא לא העניין המרכזי בו.
מה אהבתי? בכל פעם שאני שומעת על ספר העוסק במלחמת העולם השניה, אני כבר מדמיינת מה יהיה בו. אהבתי שבספר הזה הוצגה נקודת מבט שונה, שאני פחות מכירה.
מה לא אהבתי? הספר "הטובה שבמרגלות" כולל כמעט 500 עמודים! במהלך הקריאה לא יכולתי להמנע מהמחשבה, שהיה אפשר לקצר אותו בחצי בלי שום בעיה. הרבה פרטים בספר מוזכרים שוב ושוב, ולעיתים יש תחושה שמאכילים את הקורא בכפית.
שורה תחתונה: ספר מעניין, שמביא נקודת הסתכלות אחרת על מאורעות התקופה. הוא מצליח להיות היסטורי, רומנטי, מותח ומרגש. הישג מרשים למדי😄. מומלץ!

הטובה שבמרגלות/אלכס גרליס
הוצאת פן וידיעות ספרים.
להשיג בחנויות הספרים.



יום ראשון, 4 במרץ 2018

רוצות עיניים צעירות ורעננות?

כשקיבלתי את ההזמנה להשקת טיפול עיניים מבית גינו פריז במרכז לקוסמטיקה טריפולית של סיגל זמיר חשבתי שמדובר בטעות.
אולי הכוונה הייתה לכתוב קוסמטיקה טיפולית, ובטעות השתרבבה לפה איזו ר' סוררת?
אבל לא. אין כאן שום טעות. מסתבר שהמילה "טריפולית" היא שילוב של "טרי" (3)  ו"טיפולית". אבל לפני שאספר על השיטה הייחודית של סיגל זמיר, שהביאה אותה לקרוא כך למרכז שלה- כמה מילים על קבלת הפנים, שחברותיי הבלוגריות ואני זכינו לה.
הגענו בשעת צהריים מוקדמת אל המרכז של סיגל, ששוכן בראשון לציון, ולפני הכל צד את עיניי השולחן, שהיה מלא בכל טוב- בקלאוות, עוגיות, שתיה ועוד ועוד.
סיגל סיפרה לנו, שכל המאכלים הם מעשה ידיה, והם ללא סוכר! בהתחשב בטעם הנפלא והמתוק זו הייתה ממש הפתעה משמחת.
ישבנו כולנו מדושנות ורגועות, וסיגל התחילה לספר לנו על עצמה ועל המרכז.
סיגל זמיר באה מרקע של ניהול חדר ניתוח באיכילוב. בשלב מסויים היא הרגישה שהיא רוצה להתמקצע כקוסמטיקאית, והבטיחה לעצמה בכל שנה ללמוד עוד ועוד כדי להיות הכי מקצועית שאפשר. 
מלבד המקצועיות- היא נשארה לבבית ונעימה, ולדבריה חשוב לה לתת בטיפול את כל הלב.
הכיבוד שהוגש לנו בתחילת המפגש אינו יוצא דופן. לדבריה, קורה לא פעם שהיא מביאה למרכז סיר מרק חם או מטעמים שונים שהיא אוהבת להכין, וכך המטופלות מרגישות בבית עוד לפני שהטיפול התחיל.
המשמעות של "קוסמטיקה טריפולית" היא  טיפול בשלוש שכבות של העור, שנעשה בשלושה חדרים, תוך שימוש בשלוש טכנולוגיות.
סיגל מטפלת בכל הגילאים, בכל בעיות העור, והכל נעשה באוירה רגועה ומקצועית.
בלוגו שלה כתוב "סיגל זמיר +".
סיגל הסבירה לנו שהפלוס נמצא שם לא במקרה. הפלוס שלה הוא האוירה הלבבית, והעובדה שכל לקוחה מתקבלת עם המון אהבה. 
סיגל הסבירה לנו על הטיפול, "הטריפול", ובאותו זמן אחת העובדות שלה הדגימה את הטיפול על חברתנו פנינה.
הטריפול מתחיל בחדר הראשון, שבו סיגל "מהדקת" את השרירים בצוואר, בפנים ובמצח. בנוסף, היא גם משלבת טיפול בגלי רדיו ואולטרא סאונד.
לאחר מכן, הלקוחה עוברת לחדר השני, שבו היא עוברת ניקוי, החדרת לחות ופילינג.
החדר השלישי הוא "חדר המלכות", החדר של Guinot, שבו עובדים על השריר. זהו חדר השיקום וההזנה.
עזית, שמנהלת כבר 15 שנים את החלק המקצועי של Guinot, סיפרה לנו על המותג ועל הטכניקה המיוחדת שעובדת על ניקוז לימפטי. 
חברת גינו היא חברה צרפתית, המיועדת לקוסמטיקאיות בלבד, ולאחרונה השיקה החברה טיפול עיניים חדשני, שבו עובדים על השריר על ידי הפעלת עצב שמקושר אליו.
הטיפול, "Age Logic eye", עובד בשלוש רמות:
1. ניקוז לימפטי- אשר מנקז החוצה את הרעלים, שגורמים לכהויות מתחת לעין. הניקוז נעשה בעזרת מכשור.
2. החדרת חומרים פעילים- הסרום של גינו חודר עמוק לתוך העור. בשלב זה הקוסמטיקאית משתמשת בפעולה ידנית ובתנועות עיסוי מסויימות שמחדירות את הסרום וממריצות את העור.
3. עבודה על השריר- השרירים שמסביב לעיניים ושריר המצח. 
בסוף הטיפול- הקוסמטיקאית מניחה מסכה מיוחדת, אשר ספוגה בחומרים פעילים.
בטיפול החדשני כל לקוחה מקבלת ערכה, שמגיעה כערכה סגורה, ובה ישנן הכמויות המדוייקות לטיפול.
הטיפול מתאים לכל לקוחה, בכל גיל, הסובלת מרפיון, קמטוטים ועוד.
כמות הטיפולים המומלצת היא בין 4 ל6 טיפולים.
כל טיפול אורך כ45 דקות.
מחיר לטיפול בודד- 325 שקלים בלבד.
לקראת יום האשה, ב8.3.18, ניתן לרכוש שוברים לטיפול פנים ב199 שקלים בלבד, ולקבל גם מתנה מפנקת.
לפרטים:
סיגל זמיר- 0502648810


יום שלישי, 27 בפברואר 2018

נוסטלגיה היא לא מילה גסה

90 שנה עברו מאז שנולד הדב הכי חמוד בעולם במוחו של א"א מילן.
פו הדב הוא אחד הדובים המפורסמים ביותר בעולם.
כל כך הרבה ספרים, סרטים, בובות ומוצרים שונים נכתבו ונוצרו עליו או בהשראתו.
היום כמעט כל ילד בעולם (או מי שהיה פעם ילד) מכיר אותו ואת חבריו: איה, טיגר, חזרזיר וכמובן- כריסטופר רובין.
לרגל חגיגות ה90- יצא לאור ספר חדש, ובו ארבעה סיפורים, שנכתבו על ידי ארבעה סופרים שונים, ובכולם מככב פו הדב וחבריו.
גם האיורים בספר אוירו בהשראת האיורים המקוריים של ארנסט שפארד, המאייר המקורי של פו הדב.
הסיפורים בספר מחולקים לפי עונות השנה: קיץ, סתיו, אביב וחורף. ובהם אנו פוגשים בפו, בחבריו הותיקים וגם בחברים חדשים.
כמו בסיפורים המקוריים של א"א מילאן, גם כאן אי אפשר שלא להכבש בפשטות ובנאיביות של "הדב בעל המח הקטן מאוד" (כך הוא מתואר).
הסיפורים מתרחשים כולם ביער 100 העצים, מקום מושבו של פו הדב ושל חבריו.
בסיפור הסתיו פו וחזרזיר מתכוננים לפגישה עם דרקון נושף אש.
בסיפור החורף פו פוגש פינגווין, שהגיע אל היער. 
בסיפור האביב איה חושד שקיים חמור נוסף, שרוצה לאכול את הדרדרים שלו.
ובסיפור הקיץ החברים חולמים על גלידה שנמצאת אי שם.
השפה שבה משתמשים גיבורי הספר ציורית ומתוחכמת. ילדים צעירים מדי כנראה  לא יבינו את משחקי המילים, כמו למשל בסיפור על הדרקון, שחזרזיר מספר לינשוף על הדרקון העגה-די שניק-חד, וינשוף מנסה להבין מה פירוש המילים הללו.
עבור ילדים בגילאי בי"ס יסודי (והוריהם)- הקריאה בספר יכולה להיות פתח לעולם קסום, נאיבי ומיוחד.
קריאה נעימה!

פו- הדב הכי טוב בעולם.
כתבו: פול ברייט, בריאן סיבלי, ג'ין ויליס וקייט סונדרס.
איורים: מרק בורג'ס.
מאנגלית: עטרה אופק.
הוצאת "דני ספרים"
מחיר לצרכן: 88 שקלים.
להשיג בחנויות הספרים ובחנות המקוונת של ההוצאה.

יום רביעי, 21 בפברואר 2018

איך מכינים משלוח מנות מנצח?

השנה, כמו כל שנה בעצם, אני הולכת להכין המון משלוחי מנות-
לחברים, למשפחה, לחברים של הילדים ועוד ועוד.
חלק מהמשלוחים יכילו בעיקר דברים שהכנתי בעצמי וחלק יכילו מוצרים קנויים.
אבל גם במשלוח, שמכיל דברים קנויים, אפשר להשקיע.
אז הנה דוגמא למשלוח מפנק, שמכיל מוצרים טעימים של אסם:
לוקחים קופסא יפה:
מרפדים אותה במפית שמתאימה לפורים:
מתחילים להניח מוצרים. אני התחלתי עם הערגליות החדשות בטעם פטל:
צירפתי קרמוגית:
ואחרי שני הדברים המתוקים האלה- צריך גם מלוח. למשל, בייגלה שטוחים:
וקצת במבה לבבות לקינוח (אל דאגה. הבייגלה עדיין שם. פשוט הבמבה מסתירה אותו):
במשלוח הזה התמקדתי במוצרים שתופסים הרבה מקום...
אם רוצים משלוח "עשיר" יותר- צריך לשים בו דברים יותר קטנים או, להבדיל, למקם אותם בצורה שונה.
אז הנה דוגמא למשלוח נוסף:
את שני המשלוחים עטפתי, הוספתי סרט לקישוט, מדבקה חמודה ופורימית וגם רעשן:
זהו! מוכן! והמשלוחים הולכים ל...
שתי הנשים שאני הכי הכי אוהבת בעולם: אמא שלי וחמותי!
(כן, אני יודעת שזה לא פופולרי. אבל אני אוהבת את חמותי. אולי כי היא חמותי החורגת😉)
פורים שמח!

יום ראשון, 18 בפברואר 2018

פרנג'ליקו הגיעה לפתח תקווה....

לפני כמה שבועות ערכו סקר במועצה של הישוב שבו אני גרה, ושאלו מה חסר לתושבים.
אחוז ניכר ביותר כתב: "סושי".
הסושי הוא כבר מזמן לא המאכל הלאומי של יפן, אם כי של ישראל, ויעידו על כך הסושיות הרבות שנפתחות בערים (בתקווה שבקרוב יגיעו גם אלינו...)
שמחתי לגלות שהרשת הטעימה "פרנג'ליקו", שעד עכשיו סניפיה התרכזו בעיקר בצפון, פתחה סניף בפתח תקווה, ושמחתי עוד יותר כשהוזמנתי, יחד עם עיתונאים ובלוגרים נוספים, לטעום חלק מהמנות המוצעות שם.
הסניף הפתח תקוואי של פרנג'ליקו שוכן בקניון גנים (בדיוק היכן שהיה הסניף של נודלס 36), והוא מציע, בנוסף לסושי, מנות אסייתיות שונות ומיוחדות.
מה אכלתי?
הארוחה נפתחה עם חמוצים יפניים, שהיו טובים, אם כי לא מסעירים. מנה פשוטה שניתן למצוא בחלק גדול מהמסעדות האסייתיות, והיא מהווה פתיח נחמד לארוחה.
טעמנו כמה מנות ראשונות, למשל ירקות בטמפורה- מבחר ירקות בציפוי טמפורה, שהוגשו עם רוטב טאם סוי.
מנה ראשונה נוספת שהוגשה לשולחן הייתה שיפודי סלמון, שלטעמי היו טובים מאוד. השיפודים הוגשו עם רוטב טריאקי (שאהוב עלי במיוחד, ותמיד משדרג מנות) ועם צ'יפס בטטה (בטטה חתוכה דק דק למקלונים, מטוגנת וקריספית. רק בשבילה שווה להזמין את המנה:)
בנוסף, קיבלנו טטאקי טונה, מנה פשוטה ואסתטית של חתיכות קטנות של טונה צרובה. אמנם היא לא הייתה על מצע סלט סום טאם כמו שכתוב בתפריט, אבל לא הורגש חיסרון.
גיוזה היא מנה שאני אוהבת במיוחד, וקיבלנו שלושה סוגים שלה:
גיוזה בטטהגיוזה אווז וגיוזה עוף. מכל הסוגים חיבבתי במיוחד את גיוזת הבטטה, שהמילוי שלה היה רך ונעים בפה.
בתפריט של פרנג'ליקו ניתן למצוא גם מנות רבות מהווק, למשל פאד וואן קאי נאא- אטריות אודון עם חזה אווז מעושן, בקר, עוף, גזר, בצל סגול, פטריות ובזיליקום ברוטב קפאו. המנות החריפות בתפריט של פרנג'ליקו מסומנות בציורי פלפלים. פלפל אחד למנה פיקנטית, שני פלפלים למנה חריפה ושלושה פלפלים למנה חריפה מאוד. למרות שהפאד וואן קאי נאא קיבל סימון של פלפל אחד בלבד- הוא היה חריף מאוד, ולכן היה לי קשה לאכול מהמנה הזו יותר מדי. אוהבי החריף ייהנו.
מנה נוספת נקראת בפשטות "המנצחת". זו מנה אינדונזית, המכילה עוף, אטריות, פטריות, בצל לבן ובצל ירוק ברוטב קארי אינדונזי, קרם קוקוס בוטנים וצ'ילי. סימנתי את המנה הזו כמנה האהובה עלי, ואין לי ספק, שכשאגיע לשם שוב- אזמין אותה. שילוב חמאת הבוטנים והצ'ילי במנה היה נהדר בעיניי, ואפילו החריפות לא הפריעה לי. את המנה הזו, כמו גם כמה מנות נוספות בתפריט, ניתן להזמין גם בגרסא צמחונית (עם טופו במקום עוף).
מנת הפאד קפאו מכילה בקר קצוץ, בצל סגול, גזר, שום וצ'ילי ברוטב פטריות, ג'ינג'ר, למון גראס ובזיליקום. היא מוגשת בתוספת אורז מאודה וביצת עין. למרות שהיא הייתה מסומנת בשלושה פלפלים- החריפות הייתה מתונה, ויכולתי לאכול אותה בכיף. מה שכן, הייתי ממליצה להפחית במלח ולהפחית בקינמון (אם זיהיתי נכון את התבלין). 
ואיך אפשר בלי בקר סצ'ואן? מנה קלאסית עם נתחי בקר, פלפלים בצבעים, בצל לבן ונבטים ברוטב סצ'ואן. למרות שזה לא היה כתוב בתפריט- למנה צורף גם סלק בצורת צ'יפס (שהיה נפלא). המנה, המסומנת בשני פלפלים, היא חריפה מאוד... למיטיבי לכת.
וכמובן, שזכינו לאכול גם סושי. בפרנג'ליקו ישנן כמה קומבינציות. טעמתי קומבינציה זוגית חם קר, המכילה 22 יחידות: 8 יחידות קריספי צמחוני חם, 8 יחידות פוטומאקי טונה אדומה, 4 יחידות סנדוויץ' קריספי חם ושתי יחידות ניגירי. אהבתי מאוד את השילוב של הסושי החם במנה, והרולים היו טובים מאוד.
ולדובדבן שבקצפת- בפרנג'ליקו מכבדים נשים בהריון, ומכינים להם סושי צמחוני מיוחד בכלים נקיים וללא מגע של דגים נאים. כך שאם אתם מכירים אשה בהריון, שמשתוקקת לסושי, שילחו אותה לשם. היא תודה לכם.

פרנג'ליקו
העצמאות 65 פתח תקווה
למשלוחים: *9290





מי גנב את העננים?

   

אחרי שהבן שלי התלהב בט-י-ר-ו-ף מהספר הראשון בסדרת "ממלכת חדי הקרן" (שעליו כתבתי פה), הוא לא הפסיק  ללחוץ עלי שהוא חייב לקרוא את הספר השני.
האמת היא, שלא נעים להודות, אבל גם אני כבר השתוקקתי לקרוא את הספר הבא, כי במקרה הזה מאוד נהניתי מהקריאה והכניסה אל העולם הקסום של חדי הקרן.
אז למזלי הספר השני הגיע בדיוק בזמן, והתכנון היה לקרוא כל ערב פרק אחד לפני השינה (בספר ישנם שבעה פרקים). רק שהבן שלי לא היה מסוגל "למרוח" את זה על פני שבוע, וכך גיליתי, שבכל פעם אחרי שהקראתי לו פרק- הוא פנה לבעלי בבקשה שיקריא לו את הפרק הבא. כך שלמחרת הייתי צריכה לקרוא לעצמי את הפרק שבעלי הקריא, כדי לדעת על מה מדובר:)
בקיצור- סיימנו את הספר די מהר, והבן שלי כבר מחכה לספר השלישי....
אבל, לטובת מי שעדיין לא נחשף לקסם, על מה הספר?
"ממלכת חדי הקרן- טירת העננים" ממשיך מאותה נקודה שבה נעצר הספר הקודם.
בספר הראשון גילתה הילדה זואי, שמתחת לעץ האלון יש מעבר מיוחד, שמביא אותה אל ממלכת חדי הקרן. יחד עם חדת הקרן אסטרה הן יוצאות למשימה חשובה, שעליה לא ארחיב כאן. פשוט תקראו!
בספר השני, זואי מגיעה שוב אל הממלכה, בדיוק בזמן חגיגות פסטיבל אמצע הקיץ. רק שמסתבר ששוב ישנה צרה המאיימת על הממלכה. הפעם החום כבד במיוחד,הצמחיה נהרסת, וכולם מיואשים.
עד שהם מגלים, שהחום הנורא נגרם, מכיוון שמישהו... גנב את העננים!
אסטרה וזואי יוצאות לחפש את העננים, ובדרך נקלעות להרפתקאות שונות, שבמהלכן אסטרה מגלה משהו חשוב מאוד על עצמה...
מה אהבתי בספר?
הספר השני בסדרה מותח, אפילו יותר מהראשון. ולראיה, הבן שלי לא היה מסוגל לחכות עד לפרק הבא...
אבל גם כשמדובר בנושאים, שהיו יכולים להיות "מפחידים", הסופרת זאנה דיוידסון, כותבת בצורה כזו שהילדים מרותקים, אך לא מבוהלים.
השפה קולחת, הציורים (של נונו אלכסנדר ויירה) מינימלים ומקסימים והחוויה באמת באמת קסומה.
מומלץ בחום רב. אני כבר מחכה לספר הבא...

ממלכת חדי הקרן- טירת העננים
מאת זאנה דיוידסון
הוצאת דני ספרים
מחיר לצרכן: 78 שקלים
להשיג בחנויות הספרים ובחנות המקוונת של ההוצאה










חדש על המדף: אוזני המן מעולים של אחוה ודגני בוקר ללא גלוטן של Refresh

דגני בוקר ללא גלוטן במילוי קרם שוקולד ובמילוי קרם נוגט של Refresh
בשורה אמיתית לכל הנמנעים מגלוטן.
חברת Refresh (נטורל קייקס לשעבר) השיקה דגני בוקר חדשים ללא גלוטן.
הדגנים החדשים מזכירים מאוד את דגני "כריות" האהובים, רק שכאן הם בגרסה נטולת גלוטן, והקמחים שבהם נעשה שימוש הם קמח תירס וקמח אורז.
את הדגנים אפשר לאכול בתור ארוחת בוקר קלה בקערה עם חלב או בתור נשנוש.
המילויים המתוקים משדרגים את החוויה, ובכלל יש כאן הרגשה של משהו שקרוב מאוד למקור.
דגני הבוקר אינם מכילים חומצות טראנס, צבעי מאכל, לקטוז וכולסטרול.
מה שהם כן מכילים זה טעם נפלא בלי גלוטן!
כך שגם מי שצורך גלוטן יכול להנות מהם.
את דגני הבוקר החדשים ניתן לרכוש בחנויות הטבע ורשתות המזון.
מחיר מומלץ לצרכן: כ17.90 שקלים לאריזת 375 גרם.
כשר פרווה בהשגחת הרבנות שדות נגב ובהשגחת הבד"ץ עדה חרדית

אוזני המן בטעמי שוקולד, פרג ותמרים של "אחוה"
פורים מתקרב בצעדי ענק, ואיך אפשר פורים בלי אוזני המן?
רק שהפעם, בניגוד לשנים קודמות, אני לא מתכוונת לאפות לבד אוזני המן.
כי למה לאפות, כשיש כאלה אוזני המן נפלאות בטעם ביתי שאפשר לרכוש בכל סופרמרקט?
ואני מדברת כמובן על אוזני ההמן של אחוה, שהשנה יצאו בטעמים קלאסיים של שוקולד, פרג ותמרים.
חוץ מהטעם הנימוח, אהבתי מאוד את העובדה, שלא התקמצנו פה במילוי.
בניגוד לאוזני המן של חברות אחרות, שבהן בקושי אפשר למצוא נקודה קטנה של שוקולד, באוזני ההמן האלו מרגישים טוב מאוד את המילוי, וזה מצויין.
את אוזני ההמן של אחוה ניתן לרכוש באריזת 450 גרם או באריזת חיסכון של 700 גרם (עדיף, כדי שיספיק לכם גם למשלוחי מנות וגם לנשנוש עצמי).
מחיר מומלץ לצרכן: 10-12 שקלים לאריזת 450 גרם ו12-14 שקלים לקרטונית 700 גרם.
כשר פרווה בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים.
להשיג ברשתות השיווק והחנויות המובחרות.