יום חמישי, 27 בספטמבר 2018

עוף או סויה? יותר לא צריך לבחור!

הטבעונים משתלטים.
זו לא תלונה. זו עובדה.
רבים מחבריי כבר הפכו מזמן להיות טבעוניים, והשוק מתאים את עצמו לטרנד הטבעונות, שהוא כבר מזמן לא טרנד.
מדי פעם צצים מוצרים חדשים, ואם עד לא מזמן היה קשה, ואפילו כמעט בלתי אפשרי להיות טבעוני, היום זה כבר יותר פשוט. יש כבר כמה וכמה מסעדות טבעוניות, ובכל סופר תוכלו למצוא גם מוצרים ללא מרכיבים מן החי.
טבעול, שנהנית מנאמנות לקוחותיה הצמחוניים, הוציאה עכשיו כמה מוצרים שמתאימים גם לטבעוניים.
אחד המוצרים הוא נתחי סויה דמויי עוף.
נתחי הסויה מהווים ממש "עוף טבעוני", ויכולים להתאים למגוון תבשילים: מוקפצים, תבשילי עוף, סלטי עוף ועוד ועוד.
המוצר הוא טבעוני לחלוטין, ומכיל 6 מרכיבים בלבד: מים, חלבון סויה, שמן קנולה, חומץ, תמצית שמרים ומלח.
מבחינת חלבון, המוצר מהווה תחליף מושלם לעוף, מכיוון שהוא מכיל 21.6 גרם חלבון ל100 גרם, כמעט כמו עוף המכיל 23 גרם חלבון לאותה כמות!
החלטתי לנסות את המוצר החדש ולהכין ממנו מוקפץ. לא ייאמן, אבל הטעם ממש מזכיר עוף! אתם חייבים לנסות. להלן המתכון:
רכיבים:
נתחי סויה דמויי עוף טבעול
כף שמן
3 שיני שום פרוסות
1 בצל פרוס
קופסת שימורי תירס מסוננת
חצי סלסלת פטריות פרוסות
1 גזר חתוך לרצועות
1 קישוא חתוך לרצועות
1 פלפל חתוך לרצועות
 2 כפות רוטב אסייתי למוקפץ אסם
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בווק
מוסיפים את רצועות הסויה.
מוסיפים את הירקות.
ממשיכים לבשל על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד כ-10 דקות.
מוסיפים את הרוטב, מערבבים כדקה ומורידים מהאש.
בתאבון!
ואם אין לי את כל הירקות? זה מה שיפה במוקפץ. אפשר לשים כל ירק שמתאים. לא חייבים דווקא את מה שכתבתי. אפשר להפחית ואפשר להוסיף. מה עוד יכול להתאים? בצל ירוק, פלפלים בצבעים נוספים, שעועית ירוקה ועוד ועוד.
ואם אין לי את הרוטב למוקפץ של אסם? אז קודם כל כדאי לקנות, כי הוא מאוד מוצלח. אבל אפשר במקום זה גם להוסיף כף רוטב צ'ילי מתוק וכף רוטב סויה. 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה