אוהבים כרובית? גם אני.
למרות שהירק הלבנבן הזה נראה כמו גרסה חיוורת של ברוקולי- הטעם שלו טעים ועשיר, במיוחד בתבשילים שונים.
אז החלטתי להקדיש לכרובית היקרה מספר מילים, ולגלות לכם כמה עובדות שלא בטוח שידעתם:
1. למרות שהכרובית והברוקולי דומים בצורה (ואולי גם קצת בטעם)- הקשר היחיד ביניהם הוא ששניהם טעימים במוקפץ. הכרובית למעשה היא קרובת משפחה של כרוב הבר, ולכן אליעזר בן יהודה החליט לקרוא לה "כרובית".
2. הכרובית היא ירק עתיק מאוד. כבר בכתבים מהתקופה הקלאסית מוצאים לה אזכורים, ופליניוס הזקן הזכיר אותה באחד מספריו.
3. משום מה לצרפתים לקח זמן להכיר ולהתרגל לכרובית. ורק כשהמלך לואי ה-14 התחיל לאכול אותה- הצרפתים התוודעו אליה והתחילו לחבב אותה.
4. הכרובית לא אוהבת חום. היא מתפתחת טוב בתנאי קור.
5. מקום הגידול העיקרי של הכרובית הוא.... סין!
6. חברת טבעול הוציאה לאחרונה מוצר חדש- שניצל כרובית! (שמצטרף לשאר מוצרי החברה). המוצר מכיל 99 קלוריות בלבד, ויש בו המון סיבים תזונתיים. אה, והכי חשוב.... הוא טעיםםםם!!!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה