יום שלישי, 15 בדצמבר 2015

שני מתכונים מתוקים- קרמוגית שוקולד תות ועוגת חלבה בציפוי שוקולד

כן, אני יודעת. אכלתם המון בחנוכה. עליתם 3 קילו. מעכשיו רק חסה...
אבל איך אפשר בלי מתוק?
אז למרות שחנוכה כבר מאחורינו- קבלו שני מתכונים טעימים, שאפשר להכין כל השנה.
קרמוגית שוקולד תות
אחד הדברים הטעימים שאני זוכרת מהילדות הוא הקרמוגית. אותה עוגיה טעימה ממולאת בשוקולד או במילוי אחר. יצרתי גרסה קלה להכנה של אותה קרמוגית (קצת יותר גדולה) במילוי מפתיע- שוקולד חלב במילוי תות!
רכיבים:
2 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
חצי כפית מלח
2 חלמונים
3/4 כוס שמנת מתוקה
שוקולד חלב במילוי תות של שופרסל
אופן ההכנה:
מערבבים את כל הרכיבים (מלבד השוקולד) בתוך מיקסר עם וו לישה עד שנוצר בצק. מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו. אפשרות נוספת: למי שיש מכונת לחם אפשר להכניס את הרכיבים למכונה ולכוון לאופציה של הכנת בצק והתפחה ללא אפיה.
לקחת חתיכה קטנה של בצק, להניח במרכזה קוביית שוקולד תות (למי שרוצה עוגיות קטנות יותר- אפשר להכניס חצי קוביה), סוגרים לכדור, מניחים בתנית, ואופים כ15 דקות על 190 מעלות (כדאי לבדוק באמצע כי ישנם תנורים עם זמן אפיה קצר יותר). 
זה מה שיוצא:

וזה השוקולד שבו השתמשתי למילוי:
נ.ב. בעלי טען שזה יותר מזכיר ערגלית מאשר קרמוגית במרקם. מה זה משנה? העיקר שזה טעים:)

עוגת חלבה בציפוי שוקולד:
רכיבים:
3/4 כוס שמן
חלווה מסולסלת 250 גרם של שופרסל
כוס קמח
כוס סוכר
שקית אבקת אפיה
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים
חצי קרטון שמנת מתוקה
1 שוקולד מריר

אופן ההכנה:
ממיסים את השמן והחלווה ביחד במיקרוגל.
מערבבים בקערה קמח, סוכר, אבקת אפיה, תמצית וניל וביצים. מוסיפים את החלווה והשמן.
מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים על 180 מעלות כ25 דקות.
בסיר קטן שמים שמנת מתוקה ושוקולד ומערבבים מעל אש נמוכה עד שהשוקולד נמס.
מצפים את העוגה בציפוי השוקולד.
בתאבון!
נ.ב. באמת שרציתי לצלם, אבל העוגה נאכלה...



2 תגובות: