יום ראשון, 4 בדצמבר 2016

ככה התאהבתי במחמצת (סיפור אמיתי)

בבוקר שישי חורפי וקר עזבתי את הבישולים, ונסעתי למודיעין כדי לפגוש את אסף בודזנק-דולב, שהוא שף-קונדיטור במקצועו, ובשנים האחרונות הוא בעיקר אופה, כדי ללמוד איך להכין לחמי מחמצת.
התאספנו בביתו של אסף, קבוצה קטנה של 5 חובבי אפיה, כדי ללמוד מה זו מחמצת, ואיך אפשר באמצעותה לחולל פלאים.
לפני שניגשנו לעבודה, אסף סיפר לנו על עצמו. אסף, אשר למד בישול ופטיסרי בבית הספר בישולים, החליט ב2007 להקדיש את כל כולו למטבח. אחרי שפתח מסעדה יחד עם אחיו, שנאלצה להיסגר עקב העלאת דמי השכירות של הבעלים, הוא פתח חברת קייטרינג, והחליט שמה שהוא הכי רוצה זה ללמד אנשים איך לאפות.
מאז אסף מעביר סדנאות שונות לחובבי אפיה ולמקצוענים: סדנת בגטים, ג'בטות ולחמניות כוסמין, סדנת "לחם עבודה"- לחם כפרי של פעם ולחמניות פרעצל, סדנת בריוש ואפייה צרפתית וכמובן הסדנא שבה אני השתתפתי- סדנת לחמי מחמצת.
אסף הסביר לנו בדיוק ממה מורכב גרגיר החיטה, ומה זו מחמצת. הבנו שמחמצת היא עיסה העשויה מקמח וממים, כאשר החיידקים שנמצאים בה גורמים לתהליך תסיסה והתפחה. 
לאחר ההסבר- ניגשנו לעבודה.
אסף הראה לנו סוגי קמחים שונים, ולמדנו מה כל כך מיוחד בקמח מלא, ולמה כדאי להשתמש בו.
התחלנו בהכנת הבצק ללחם. עירבלנו:
עד שהבצק התגבש:
ואז הוספנו לו את המחמצת, שנראית כך:
הנה הבצק שלנו רגע אחרי המיקסר, ולפני שהוא נכנס לסלסילה, שנתנה לו צורה:
אסף קצת לש וקימח אותו:
בזמן שהבצק נכנס לתנור-קיבלנו טיפים שונים לאפייה מוצלחת בתנור ביתי, וצפינו בשקיקה איך הוא הופך ללחם בתנור.
בזמן שהלחם נאפה- אסף לימד אותנו גם איך אופים פוקצ'ות נהדרות ופיצות קריספיות.
מהבצק הנפלא הזה אפשר להכין אפילו חצ'פורי!
לקינוח- אכלנו את הלחמים השונים, את הפוקצ'ות והפיצות.
כל אחד מאיתנו יצא מהסדנא עם מתכונים, עם מחמצת קטנה  ועם לחם מחמצת נפלא, שבקושי שרד את הנסיעה הביתה מרוב שהוא היה פריך וטעים.
ניתן להתעדכן במועדי הסדנאות בדף הפייסבוק של אסף: https://www.facebook.com/a.haofe/

2 תגובות:

  1. וואו! איך כתבת יפה! ממש סיפור הסדנה במילים ובתמונות. עושה חשק! תודה!

    השבמחק