יום שישי, 15 בדצמבר 2017

סופגניה מושלמת עם דונטס בוקס!

בחג החנוכה נוהגים להדליק נרות, לשיר שירים ולעלות 5 קילוגרמים...
ואם כבר לעלות- אז לפחות להנות מסופגניות טעימות!
לכבוד החג קיבלתי מארז מפנק במיוחד- דונטס בוקס, ובו חיכו לי שמונה מוצרים שונים ומפנקים לצורך הכנת הסופגניה המושלמת!
מה בקופסא?
קמח שמרים של אסם, גליליות כפריס, ממרח לוטוס, קליק ביסקויט שוקו, מעדן תות שדה של סנט דלפור, סוכריות לקישוט של הנמל, אבקת סוכר וסנו רב מגבת.
נכנסתי לאתר "בישולים" כדי לחפש מתכון לסופגניות:
הוצאתי מהאתר את המתכון של אופירה פחימה לסופגניות מושלמות, ערכתי כמה שינויים (כי היו חסרים לי כל מיני דברים וגם כי אני אוהבת לשנות:)), ובאמת יצאו סופגניות מושלמות! מצ"ב המתכון עם השינויים שערכתי בו:
מתכון לסופגניות מושלמות:
מצרכים:
1 קילו קמח שמרים אסם
5 כפות סוכר
1 שקית אבקת אפייה 
1 כף ויסקי 
1 קורט מלח
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים
חצי כוס שמן קנולה
2 כוסות מים פושרים
8 כפות קורנפלור
שמן לטיגון
למלית ולקישוט: ריבת תות, גליליות כפריס, ממרח לוטוס, קליק ביסקויט שוקו, סוכריות לקישוט , אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים בקערת המיקסר את הקמח והסוכר.
מוסיפים תמצית וניל, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים שוב היטב.
מוסיפים ביצים, שמן, ויסקי, מלח ומים ולשים על מהירות גבוהה כ10 דקות.
מכסים את הקערה בניילון נצמד, נותנים לבצק לנוח כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.
בידיים מקומחות במעט קמח לשים את הבצק היטב. מכסים בניילון ומתפיחים שוב כ40 דקות.
קורצים עיגולים עם הידיים, מכדררים לכדור ומניחים את הסופגניות על נייר אפייה.
מכסים ומתפיחים עוד 40 דקות.
מחממים שמן בסיר רחב(שפכתי 2 בקבוקי שמן!), כשהשמן חם מאוד- מכניסים את הסופגניות (אני הכנסתי בכל פעם 6, אבל תלוי ברוחב הסיר). כשצד אחד מזהיב (בין 2 ל3 דקות), הופכים ומזהיבים את הצד השני.
מוציאים בעזרת כף מחוררת, ומניחים על צלחת עם נייר סופג.
מזריקים לתוך הסופגניות ריבה או ממרח לוטוס (אני השתמשתי במזרק של אקמולי כדי להכניס את הריבה לסופגניה).
מקשטים את הסופגניות איך שרוצים (זה הזמן לתת ליצירתיות להשתולל!)
ואוכלים.
בתאבון!
נ.ב. מומלץ להשתמש בסנו רב מגבת- מגבת עמידה שסופגת יותר ממגבת רגילה, ואינה משאירה שאריות נייר שנדבקות לאוכל אחרי הספיגה כפי שלעיתים קורה עם מגבות רגילות.
#דונטס_בוקס2017

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה