אם לא הבנתם מה כתוב בכותרת, כנראה שאתם לא צרפתים.
אז כשירות לציבור, אני מוכנה לתרגם: "אוי, כמה טעים!".
וזה בדיוק מה שאמרתי, כשטעמתי את המנות, שהכין עבורנו השף הצרפתי ג'וזף ויולה בסדנת האומן שלנו בסניף "לגעת באוכל" בראשון לציון במסגרת אירועי שבוע הגסטרונומיה הצרפתית So French So Food.
במסגרת הפעילות עד סוף פברואר יוצעו מותגי הבישול הצרפתיים Staub, Luminarc, Pyrex, Tefal ברשת לגעת באוכל וברשתות קמעונאיות נבחרות ברחבי הארץ במחירים מיוחדים.
לכבוד האירוע הדגים עבורנו שף ג'וזף ויולה שתי מנות מהמטבח שלו.
שף ג'וזף הוא הבעלים של רשת המסעדות והמעדניות Daniel & Denis בליון שבצרפת.
אל האירוע הצטרפו עמאר מסלמני מקבוצת מסלמני, יבואנית מותגי פרימיום צרפתיים בתחום המטבח והבישול.
גם שגריר צרפת בישראל אריק דנון ואורחים נוספים הגיעו כדי לצפות בשף בפעולה (וכמובן לטעום את המאכלים הטעימים שהכין). בין האורחים ראיתי פתאום את פיליס גלזר המהממת, והייתי חייבת לעשות איתה סלפי😀:
(עמאר מסלמני, אריק דנון ושף ג'וזף ויולה)
אז אילו מנות זכינו לטעום?
המנה הראשונה שהכין השף הייתה ויניגרט כרישה וירקות כבושים בעשבי תיבול. זו מה שנראית פשוטה להפליא, אך השף טרח על הכנתה כ-45 דקות כדי לדייק אותה כמה שאפשר.
זו התוצאה:
המנה השניה הייתה קינוח, עם שילוב שנשמע קצת מוזר, אך איכשהו הוא מתחבר: קרפצ'יו אננס ואבוקדו בטעמי הדר:
(כאן השף טורח על הכנת המנה)
(וזו התוצאה הסופית)
כפי שכתבתי, עד סוף החודש יימכרו המותגים הצרפתיים בהנחה, אז כדאי לנצל את ההזדמנות!
ושיהיה לכולם
Bon Appetit!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה