יום ראשון, 5 ביוני 2016

מתכון לשבועות- פסטה "חונקי כמרים" ברוטב שמנת וחמאה

ייתכן וחלקכם כבר נתקלתם בפרסומות לפסטה המצוננת החדשה של שופרסל.
אז כמובן שהייתי חייבת לנסות.
שופרסל יצאו עם פסטות חדשות מצוננות ומיוחדות.
כשראיתי את הפסטה "חונקי כמרים" הייתי חייבת לנסות אותה.

אין צורך להבהל. אף אחד לא נחנק בתהליך הכנת הפסטה.
על פי ויקיפדיה ישנן ארבע השערות לסיבה שהפסטה הזו קיבלה את השם הכל כך משונה הזה:
1. הפסטה קרויה על שמם של הכמרים החמדנים, אשר מיהרו לאכול את ארוחות הפסטה והיו נחנקים תוך כדי האכילה.
 2. כשעקרת הבית האיטלקיה מכינה את הפסטה היא מוציאה את הזעם האצור בה עקב חייה הקשים תוך שהיא "חונקת" את בצק הפסטה, והיא כועסת כל כך עד שהיא מרגישה שהיא מסוגלת לחנוק כומר.
3. נשות מחוז אמיליה-רומאניה נוהגות להכין מאכלים לכמרים באזור, ובעליהן מקנאים על כך ומוכנים לחנוק בשל כך את הכמרים.
4. האיכרים שבבתיהם הכמרים אכלו בחינם קיוו שהכמרים ייחנקו.
אשמח לדעת מה לדעתכם הסיבה האמיתית.
ועד שתחשבו על כך-מצ"ב מתכון לפסטת חונקי כמרים ברוטב לבן של שמנת וחמאה. אין יותר מתאים מזה לשבועות.
אז- לעבודה!
רכיבים:
פסטה מצוננת "חונקי כמרים" שופרסל
1 חמאה עם מלח ים אטלנטי שופרסל
1 שמנת לבישול 15% שופרסל
אגוז מוסקט
פלפל שחור
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה
בינתיים מחממים בסיר קטן את החמאה והשמנת, מוסיפים אגוז מוסקט ופלפל שחור (אין צורך במלח מכיוון שהחמאה כבר מלוחה. מי שבכל זאת רוצה- כדאי להוסיף כמות קטנה מאוד).
מבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
ו...מוכן!
בתאבון!


2 תגובות:

  1. חונקי כמרים?! זה לא כ״כ פוליטקלי קורקט...

    השבמחק
    תשובות
    1. אם היו קוראים לזה "חונקי רבנים" זה היה יותר בעייתי...

      מחק